2005-06




Çubuklunun hası kollarda da çubuk olanıdır. Tıpkı Lefter’in, Can’ın giydikleri gibi, hatta Aykut’un da… Ama gel gör ki, Adidas’ın omuzdaki 3 çizgi ve marjinal tasarım sevdası, futbolun endüstriyelleşmesi ile bizim de efsane çubuklumuzdan uzaklaşmamızı beraberinde getirdi.
2005-2006 sezonu forma tanıtımı Samandıra Tesisleri’nde futbolcuların katıldığı küçük bir defile ile yapıldı. İç saha için çubuklu, deplasman için sarı ve alternatif olarak da gri ile desenlendirilmiş lacivert olmak üzere 3 forma üretilmişti.
Çubuklu, yukarıda da dediğim gibi Adidas’ın dönüşü ile birlikte özünden uzaklaşma eğilimine girdi. Fenerium tasarımı formalar da kollardaki çubuk detayını ihmal ediyordu ama Adidas bunu bir de kendi standart kalıplarına uydurmaya çalışarak işi daha da kötü bir hale sokmuştu. 2005-06 sezonu çubuklumuz için kötü diyemeyiz ama Fenerbahçe’yi ve efsane çubukluyu yansıttığını söylemek zor. O sene Adidas’ın tüm takımlar için uyguladığı kalıp, kollardaki 3 çizgiyi ortadan bölüyor ve gövdenin yanlarında hilale benzer desenler içeriyordu.


Bu sene standardın dışında, çubuklu forma birçok kez lacivert şort ve sarı çorap kombinasyonu ile de giyildi ve görsel olarak iyi bir uyum sağlandı. Deplasmandaki Anelka’nın o unutulmayan golü attığı Beşiktaş maçına da bu şekilde çıkılmıştı.  


Lacivert olan ise tam anlamı ile bir alternatif formaydı. Gövdenin sağından başlayıp silikleşerek laciverte dönüşen gri desen ve gümüş rengi çizgiler formayı göz alıcı kılıyordu. Yazı fontu ve numaralar da gümüş olunca uyum tamamlanmıştı. Belki de ilk defa sarı ve laci dışında farklı bir renkte forma giyebilme cesaretinin gösterildiği sezondur, önceki senelerdeki lacivert-altın sarısı kombinasyonlarını saymazsak. Fenerium’un forma ürettiği dönemde özellikle Avrupa maçları için alternatif renkte bir forma gerektiği ve bunun ile ilgili nabız yoklandığını duymuştuk, hatta petrol yeşili koyu bir formanın numuneleri bile üretilmiş gelen söylentilere göre ama hiç giyilmemişti takım tarafından.


Sarı formanın sezon öncesi defilede lacivert şort ile tanıtılıyor olması uzun süredir formalarda farklı renk şort kombinasyonu beklentisi içindeki tüm göz zevki sahibi taraftarları memnun etti. Sezon içerisinde tektük sarı şort ve çorap ile giyilse de birçok maçta lacivert ile kombine edildi.


Bu sezon ayrıca, İngiliz bir firma tarafından Fenerbahçe için özel olarak tasarlanmış olan yazı ve numara fontları kullanılmaya başlandı. Harf karakterlerinin küçük oduğu bu yazı fontu 2011-12 sezonuna kadar 6 sezon boyunca kullanıldı.


1 yorum:

  1. çok güzel sezondu aynı zamanda formalarda güzeldi fakat şampiyonluk gitti daha doğrusu elimizden alındı.

    YanıtlaSil