2001-02



Fenerium formaların 2. Sezonu…
Bu sene başında önceki sezonun formaları giyilse de bir süre sonra iç ve dış saha formalarında değişikliğe gidildi. Fenerium kumaş ve dizayn kalitesini bu değişim ile bir adım daha ileri götürdü diyebiliriz. Maviye daha yakın olsa da lacivert ağırlıklı, kolları düz ve yine yakalı olarak karşımıza çıkan çubuklu önceki sezonun sarı ağırlıklı çubuklusuna göre çok daha göz alıcıydı. Bu kez formanın koltuk altı bölgelerine uygulanan delikli kumaş detayı ise oyuncuların performansını arttırmaya yönelik Fenerium tarafından atılması gerekli bir adımdı. Forma reklamlarımız da artık Telsim değil zamanın GSM şirketlerinden biri olan Aria olmuştu.
Takım derbi maçlarda, hele hele ki Galatasaray maçlarında çubuklu giyme geleneğini bu sene bozdu. Kadıköy’de oynanan ve 4 kırmızı kartın çıktığı olaylı maçta Fenerbahçe derbiye beyaz formalar ile çıktı. Bu formayı ve bu maçı ölümsüzleştiren, hafızalara kazıyan hiç şüphesiz ki Rapaiç’in muhteşem füzesi idi.

Çubuklu formanın arkasında da çubuklar devam ediyordu, üzerine de lacivert konturlu beyaz sırt numarası ve harf kullanılmıştı bu sezon. Beyaz formada ise yine lacivert konturlu sarı numara ve harfler vardı.

Sezonun en ilginç enstantanesi ise Beşiktaş’ın TFF kararı ile 2. yıldızı takmasına tepki olarak ilk kez Saraçoğlu’ndaki Trabzonspor maçında giyilen üzeri yıldızlarla dolu protesto forması idi. Tribünde biz puantiyeli gibi görüp şaşırsak da akşam TV’den izlediğimizde yıldız olduğunu gördüğümüz desenler göz zevki olarak kötü olsa da tepkinin sahaya yansıması bakımından verilebilecek en güzel cevaptı.


3 yorum:

  1. bu çubuklu forma da beşiktaşın 02-03 sezonunda giydiği çubuklusuna çok benzerdi.

    http://3.bp.blogspot.com/_PlxOXR9uJv0/Ssx-EFz47uI/AAAAAAAAAeY/i5B1ziAFdlo/s320/pascal-nouma-bjk-resim2.jpg

    YanıtlaSil
  2. Niye nıke gibi şık forması ile anlaşmıyoruz ben çok isterdim fenere nıke sponsor olmasını

    YanıtlaSil
  3. https://s2.dmcdn.net/v/U5UF51YqpFuXIBWdo/x720, beyaz formanin 2inci alternatifi var, rize deplasmaninda giyilmisti

    YanıtlaSil